Een onmisbaar boek voor het opvoeden van de Hovawart.

Bestellen? Stuur een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

HOVAWART lesmethode achterkant werkboek HOVAWART lesmethode voorkant werkboek

 Kopen? stuur een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

of bel 

06 11 71 08 82

 

Centraal in de HOVAWART-lesmethode staat het gedrag en het leiderschap van de baas naar de hond: consequent, duidelijk en liefdevol.

Het opvoeden en ontwikkelen van je pup tot een fijne volwassen hond, doe je door te trainen met een glimlach op je gezicht en door je te verplaatsen in je hond.

 

Deze methode is over een lange periode van professionele training tot stand gekomen en speciaal ontwikkeld voor het hondenras Hovawart. Door de universele aanpak blijkt deze lesmethode echter geschikt voor elk hondenras en wordt al vele jaren zeer succesvol toegepast.

De vier uitgangspunten van de HOVAWART-lesmethode in de training van de pup en opvoeding van de baas zijn:


1. Liefdevol opvoeden en belonen.
Straffen en slaan is uit den boze; als je dat wel wilt doen kun je dit werkboek gelijk terzijde leggen. De baas blijft altijd rustig, vriendelijk en geduldig, zowel in woord als in gedrag.

Je gaat leren dat je pup doet wat jij wil. Goed gedrag van de hond en gehoorzaamheid worden door de baas beloond, met wat lekkers, met een vrolijk gezicht of met een leuk spel.

2. Je pup is een hond en die behandel je dus als een hond.
Een hond is een dier en geen mens: communiceer kort en duidelijk.

Neem de rol en taak van de moeder-hond over. Het is niet toegestaan dat je pup zijn eigen gang gaat en zijn wil aan jou oplegt. Dit vereist consequent en duidelijk gedrag van de baas, zodat je pup je gehoorzaamt.

3. Praat hondentaal met je pup en leer hem een paar woorden Nederlands.
Je pup gaat zo’n 40 woorden leren; dat is al heel wat voor hem.

Je communiceert veel meer met je pup (bewust en onbewust) door lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, intonaties en gebaren. Je gaat in dit werkboek ook een aantal dingen leren die honden onderling gebruiken om te communiceren.

4. De baas is de betrouwbare leider van de pup.


De pup is net zijn nest uit en heeft een nieuwe leider nodig en die leider, dat ben jij.

Goed leiderschap over de pup pas je toe door consequent in je gedrag, door duidelijk te zijn in je communicatie en door liefdevol met hem om te gaan.


Waar het om draait is dat je je bewust gaat worden van je eigen gedrag.

Trainen met een pup is intensief: voor baas èn hond. Het zal vallen en opstaan worden.

Maar, als je volhoudt, veel oefent en herhaalt, ligt er een mooie beloning in het verschiet.

De resultaten van de HOVAWART-lesmethode zijn namelijk:


1. Een optimale communicatie tussen hond en baas
2. Een rustige, tevreden en gehoorzame hond
3. Sterke binding van baas en hond, met wederzijds vertrouwen
4. De baas is de respectvolle leider en de hond zijn trouwe volger
5. Een gelukkige hond en een gelukkige baas


Lees hier de ervaringen van de deelnemers aan de trainingen volgens de HOVAWART-lesmethode. Zowel de baasjes als de honden zijn erg enthousiast.

 

Douwe en Jellie B. te Z.

De HOVAWART-lesmethode is sterk gericht op het creëren en uitbouwen van de binding met je pup. Het aanliggen was een fantastische ervaring. Het bracht enorme rust in de hond en mijzelf. Het bewustzijn van de interactie tussen mij en de hond is bepalend voor de ontwikkeling van de (relatie tussen baas en) pup. Met dit werkboek in de hand maak ik mij de oefeningen nog meer eigen. Onze Hovawart en wij zijn er heel blij mee.

 

 

Patrick en Gabrielle F. te H.

 

Het werkboek is overzichtelijk en helder. Het stimuleert om met de oefeningen aan de slag te gaan. Wat 
heerlijk dat dit werkboek er is zodat ik het bij een vraag er even bij kan pakken. Het vergroot het effect van de trainingen, zowel bij onszelf als bij Zon, onze 1 jaar oude Landseer.

Zon ras Landseer wwwhovawartworldnl

 Anita H. te B.

De HOVAWART-lesmethode helpt mij enorm in mijn eigen bewustwording: wat voor baas ben ik en hoe reageer ik op mijn hond in bepaalde situaties. Erg confronterend en erg leerzaam. Ik ben heel blij dat ik de reacties en het gedrag van mijn Weimaraner beter kan ‘lezen’

Markus ras Weimarener wwwhovawartlesmethodenl

 Mieke en Hendrik te L.

Dit werkboek is een mooie aanvulling op de HOVAWART-lesmethode. Zo kunnen we ons de lesstof nog meer eigen maken. Door de trainingen hebben we onze Hovawart steeds beter leren kennen en begrijpen. Vooral ook geleerd hoe wij ons moeten gedragen en wat dat voor de hond betekent. We zijn duidelijker in wat we van haar verwachten. Een hond is een hond en geen klein kind. Wederzijds respect is de rode draad die door de lessen heen loopt.

 Els U. te J.

Het is voor hond en baasje altijd weer een feest om naar de trainingen te gaan. Het gedrag van het baasje werkt door naar de hond (een Hovawart).

Mij wordt een spiegel voorgehouden, waardoor ik veel over mezelf leer. Ik ben duidelijker en consequenter richting de hond geworden.

  

 

 

 Wendy M. te M.

De HOVAWART-lesmethode heeft ons geleerd om ‘de taal’ van onze Pyreneese berghond Boaz beter te begrijpen. We timen en communiceren nu heel goed met elkaar, waardoor de onderlinge band vele malen sterker is geworden. De training, het werkboek en de HOVAWART-lesmethode is een gouden combinatie voor het opvoeden van dit stevige ras.

 Boaz ras Pyreneese Berghond wwwhovawartlesmethodenl

 

 

 

HOVAWART lesmethode auteurs Angelika Balk en Kees Dullemond met hovawart Sam

Auteurs Angelika Balk en Kees Dullemond tijdens de Boekpresentatie in 2019 

 

                

 

In het tijdschrift Hovawartaal, uitgave maart 2019 schrijft Cock de Gram een lovende review over de hovawartlesmethode.nl

 

review uit hovawartaal 2019 1 over hovawartlesmethode.nl